Löydä sinulle sopiva ratkaisu | Front

Löydä sinulle sopiva ratkaisu

Front - Kumppani varojesi hoidossa

Ennen sijoituspäätösten tekoa on keskeistä selvittää sijoittamiseen liittyvät henkilökohtaiset tarpeet ja tavoitteet. Itse sijoituspäätöksenteon ytimessä ovat asiakkaan oman tuottotavoitteen ja riskinsietokyvyn määrittäminen. Tässä tehtävässä varainhoitajamme toimivat miellellään asiakkaidemme keskustelukumppanina ja auttavat sopivan sijoitusratkaisun löytämisessä. Tehtävänämme on löytää yhdessä asiakkaan kanssa paras ja toimivin varainhoitomalli, jonka puitteissa Front

1) Maksimoi tuottoa sovitun riskiraamin puitteissa ja
2) Generoi sijoitusideoita ja antaa asiakkaalle sijoitussuosituksia suhteutettuna asiakkaan riskinottohalukkuuteen.

Kannamme yhdessä vastuuta asiakkaidemme varallisuuden kartuttamisesta. Uskomme vahvasti, että sijoittaminen on kestävyyslaji – marathon-juoksu, ei 100 metrin pikamatka. Näin ollen emme hae nopeita voittaja, vaan haluamme kasvattaa asiakkaidemme varallisuutta tasaisesti yli pidemmän aikavälin. Sijoittamisen tavoitteiden saavuttamisen kannalta ratkaisevaa on aktiivinen tuoton hakeminen rahalle ja riittävän pitkä ajanjakso, jolloin ”korkoa korolle” -vaikutus pääsee jylläämään.

Itselle sopivaa sijoitusratkaisua etsiessä on syytä muistaa, että sijoittamiseen liittyy aina riski. Mutta toisaalta ilman riskiä ei ole myöskään tuottoa. Mitä enemmän tuottoa tavoitellaan, sitä suurempia riskejä joudutaan ottamaan. Sijoittaminen ei ole kuitenkaan uhkapeliä, eikä pörssi ole kasino. Uhkapeliin verrattuna sijoittamisessa tuurin, onnen ja sattuman merkitys on pienempi – tiedon ja taidon suurempi. Tämän ohella sijoittamisessa kaikki voivat hyötyä ja voittaa, kun taas uhkapelissä jonkun voitto tarkoittaa aina toisen tappiota ja keskimäärin kaikki aina häviävät, sillä pelinhoitaja ottaa toiminnastaan oman palkkion. On hyvä muistaa, että sijoittamisessa riskit ovat yleensä rajattuja ja paremmin tiedossa kuin uhkapelissä.

Sijoitussalkun rakentamisessa on olennaista huolehtia salkun riittävästä hajautuksesta erilaisiin sijoituskohteisiin. Hajautus pienentää salkun riskiä. Sijoittamisessa riski pienenee myös sijoitusajan pidentyessä. Pahin virhe, mitä sijoittamisessa voi tehdä on se, että tunkee kerralla kaikki varat yhteen riskipitoiseen kohteeseen, ja sitten kun käy huonosti, lopettaa sijoittamisen. Sijoittajan ei kannatakaan pyrkiä äkkirikastumiseen, vaan vaurastumaan maltilla. Satunnaisesti aina joku tekee pikavoittoja, mutta useimmiten tällaiset pyrkimykset johtavat huonoon lopputulokseen ylisuuren riskinoton takia.

 

Riski- ja tuotto kulkevat aina käsikädessä

 

Kokeile oheisella pienellä testillä, millaisen riskitason varainhoitoratkaisu saattaisi olla sinulle sopiva

Kuinka paljon riskiä siedät, riippuu sinusta ja tilanteestasi. Jotkut ovat luonteeltaan riskinottajia, kun toiset ovat taas varovaisempia. Sijoitustesi tuotto riippuu riskistä, jonka olet valmis kantamaan sekä sijoitushorisontista. Lyhyellä aikavälillä sijoitusten tuotot voivat vaihdella merkittävästi. Lisäksi sijoitusten ajoitus ratkaisee tulevan tuoton. Nykyisessä korkoympäristössä riskittömän koron tuotto on lähellä nollaa. Hajautetusta korkosalkusta voitaneen odottaa noin 2-3 % vuotuista tuottoa, kun osakemarkkinoilta voi pitkällä aikavälillä saada 6-10 %:n vuotuisen tuoton. Markkinaheilunnan ja epävarmuuden kasvaessa hajautettu korkosalkku laskee harvoin yli 10 %, kun taas osakemarkkinoilla jopa yli 50 %:n laskut tiettyinä ajanjaksoina ovat yleisiä.

 

vuotta
vuotta
vuotta
%
%
%
%
%
%

Tutustu myös näihin