Vesa Engdahl Front Varainhoito Oy:n toimitusjohtajaksi | Front

Vesa Engdahl Front Varainhoito Oy:n toimitusjohtajaksi

18.04.2018

Front Varainhoito Oy:n toimitusjohtajaksi ja Front Yhtiöiden osakkaaksi on kutsuttu VTM Vesa Engdahl (s.1968).

Engdahlilla on pitkä kokemus sekä operatiivisista johtotehtävistä varainhoidossa että viimeksi Nordea Private Banking operaatioissa Suomessa ja Pohjoismaissa. Varainhoidon avainpaikoilla Engdahl toimi vuosina 2014 – 2016 S-Pankissa ja FIM Varainhoito Oy:ssä vastaten strategisesta talous-, markkina- ja allokaationäkemyksestä. Vuosina 2001 – 2014 Engdahl toimi alkuun FIM-konsernissa pääekonomistina ja päästrategina ja sittemmin liiketoiminnan johtajana. Ennen FIMiä Engdahl toimi Pariisissa OECD:n ekonomistina ja 1994 – 1998 eri Suomen ministeriöiden palveluksessa.

Vesa Engdahl kommentoi uutta tehtäväänsä:

”Varainhoidon toimintaympäristö on muuttumassa nopeasti. Uudet toimijat haastavat vanhoja, teknologinen kehitys siirtää nopeasti ja paljon valtaa finanssialan toimijoilta asiakkaille. Asiakkaiden vaatimustaso nousee ja hinnoittelun läpinäkyvyys lisääntyy, jolloin asiakkaille syntyy aiempaa paremmat mahdollisuudet vertailla palveluntarjoajia. On innostavaa ottaa vetovastuu Front Varainhoidosta ja sen liiketoiminnan kehittämisestä, sillä näen nykyisen toimintaympäristön tarjoavan paljon mahdollisuuksia kaltaisellemme innovatiiviselle ja ketterälle varainhoitoyhtiölle. Uskomme vakaasti kantaaottavaan ja näkemykselliseen salkunhoitoon tehokkailla ja edullisilla ETF- ja indeksituotteilla. Lisäksi katsomme, että digitalisaation lisääntymisestä huolimatta sijoitusneuvonnassa ja varainhoidossa henkilökohtainen palvelu on myös jatkossa tärkeässä roolissa ja asiakaskokemus erottautumisen ytimessä.”

Front Group Oy:n ja Front Varainhoito Oy:n hallituksien puheenjohtaja ja perustaja Hannu Kananen on erittäin tyytyväinen Vesa Engdahlin mukaan saamisesta Front Varainhoito Oy:n toimitusjohtajaksi uudistamaan ja kehittämään varainhoitoliiketoimintaa. Kananen tuntee Engdahlin hyvin oltuaan ennen Frontia yhtä aikaa Vesan kanssa FIM-konsernissa vuosina 2000 – 2006:

”Vesa on erittäin ammattitaitoinen sekä markkinaa analysoivana että sitä kommentoivana henkilönä. Pitkä ura ja monipuoliset tehtävät antavat pohjaa ottaa selkeä vastuu Frontin varainhoidon kehittämisestä ja johtamisesta. Vesa on persoonana energinen ja innostava ja olen vakuuttunut, että ETF-pohjainen varainhoitomallimme tulee saamaan voimakkaan kehitysruiskeen ja tarinamme ns. perinteisen varainhoidon alueella terästyy. Front Yhtiöissä on eletty hyvin voimakas kasvu erityisesti vaihtoehtoisten korkosijoitusten alueella viime vuosina. Liikevaihtomme n. 60% kasvu 2017 on peräisin pääosin muualta kuin perinteisestä varainhoidosta, mutta uskomme sijoittajalle parhaimman ja läpinäkyvimmän ETF-varainhoidon tarjoavan kestävän pohjan asiakkaiden palveluun. Panostamme mielellämme Vesan avulla varainhoitomme profiilin nostoon ja kehittämiseen.”

 

Lisätietoja:
Hannu Kananen, Front Group Oy, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040-525 4553
Vesa Engdahl, Front Varainhoito Oy, toimitusjohtaja 2.5.2018 alkaen, puh. 050-592 2639